Svet-Stranek.cz
Relax pro zdraví a krásu
INFRASAUNA ♥

Vše co se nám podařilo objevit o infra sauně:Relax pro zdraví a krásu

Vše co se nám podařilo objevit o infra sauně

Velmi nudné čtení o výhodách infrasaunování.

Vše co jste se chtěli o infra sanování dozvědět

 

Léčebné účinky infrasaun mají velký vliv na naše tělo. Odpočinek a relaxace by měl patřit mezi nejdůležitější aspekty dnešního životního stylu,proto si dopřejte si svého domácího lékaře v podobě naší infrasauny. Infračervené záření má mnoho účinných léčebných vlivů, které ovlivňují a odstraňují nejen naši bolest a stres, ale také další nepříjemné vlivy hektického života. Pokud se tedy řekne infrasauna, účinky jsou hlavně blahodárné a relaxační.

 

Pomáhá od bolesti zad či od menstruačních bolestí,

zlepšuje stav od artritidy,

posiluje imunitní systém,

léčba ekzému a lupénky,

léčba kvasinkové infekce,

podporuje krevní oběh,

pečuje o srdce a podporuje léčbu vysokého tlaku,

detoxikace organismu,

bojuje proti celulitidě.

 

Správné saunování v infrasauně

 

Před vstupem do infrasauny je ideální nastavit teplotu nanejvyšší hodnotu. Během celého saunování bude tělo vstřebávat plný výkon infračerveného záření. Při nastavení nižší teploty se budou topidla průběžně zapínat a vypínat, aby udržela nastavenou hodnotu. Tím by byl přísun blahodárných infračervených paprsků omezen, proto se doporučuje saunování přinejvyšších hodnotách. Teplotu uvnitř infrasauny je možné regulovat pohyblivou střešní ventilací nebo pootevřením dveří.

 

Před saunováním se doporučuje sprcha a otření do sucha.
 

Stejně jako ve finské sauně je dobré mít připravené aspoň 2-3 ručníky nebo osušky - jednu na sezení, druhou na podlahu z důvodu absorpcepotu, třetí na otírání potu z těla. Tím se zároveň podpoří další pocení. 
 

Doporučuje se vzít si do infrasauny s sebou hrubou žínku či ručník a ve chvíli, kdy se začnete potit, si jí můžete otírat obličej. Díky tomu odstraníte odumřelé kožní buňky a vaše pokožka se tím omladí a bude vypadat hladší. Totéž můžete provozovat i na ostatních částech těla, a to spomocí ručníku nebo kartáče
 

Nejlepší doba pro saunování je ráno. Krátce po probuzení se lehce protáhněte, poté se vypoťte v infrasauně, osprchujte a nakonec vypijte několik sklenic čisté vody. Takováto ranní procedura vám dodá potřebnou energii na celý den. Pokud máte naopak problémy se spaním, můžete použít infrasaunu večer. Klidný a uvolněný stav zajištěný saunováním vám pomůže snadněji a lépeusnout.
 

Při saunování v infrasauně je nejlepší poloha vsedě a nikoli v leže. Topidla jsou totiž umístěna tak, aby nejvíce užitku ze záření poskytla osobě sedící ve vzpřímené poloze s chodidly na úrovni lavice.
 

Není důležité, jaká teplota je uvnitř infrasauny, když do nívstoupíte. Výrazné pocení totiž nastává až cca po 15 minutách. Z tohoto důvodunení nutné čekat, až se infrasauna naplno rozehřeje. Nejlepším řešením je vstoupit do ní při jejím zapnutí a zahřívat se společně se saunou.
 

Po dokončení saunování není ideální se okamžitě sprchovat. Vaše tělo se totiž během saunování zahřálo, bude se i nadále po určitou dobu potit i po vypnutí topných jednotek, dokonce i po opuštění infrasauny. Posaďte se v infrasauně s otevřenými dveřmi a nechejte vaše tělo potit, zatímco se bude ochlazovat. Jakmile se budete cítit dostatečně příjemně, dejte si vlažnou (nikoliv studenou) sprchu pro úplné opláchnutí potu z vašeho těla. Po použi tíinfrasauny se nedoporučuje používat mýdlo, sprchové gely ani jiné přípravky, protože vaše póry budou otevřené a tyto látky by je mohly zanést.

 

Po saunování je důležité doplnit tekutiny ztracené během saunování. Ideálním nápojem je čistá voda, která navrátí tělu zpět kalorie spálené během saunování.

 

Nepoužívejte infrasaunu bezprostředně po namáhavém cvičení. Počkejte alespoň 15 minut, aby se vaše tělo ochladilo.

 

 

Jednoduše ke zdraví a kráse

 

Jistě by každý z nás chtěl být zdravý a krásný. V dnešní době, kdy jsou na vzhled kladeny poměrně vysoké nároky ( a to nejen při výběru potenciálních partnerek či partnerů ) a kdy nás negativní účinky stresových situací postihují měrou více než vrchovatou, vám nabízíme jednoduché řešení, které ocení téměř každý – saunování v naší infrasauně.
Je jednoduché, rychlé, účinné a nepotřebujete nic dalšího. Není nicjednoduššího zavolat a objednat si termín saunování
Nejlepší na tom všem je, že si ji můžete sami pustit a nastavit a nemusíte čekat, až se vše zahřeje a natopí.

 

Blahodárné účinky infrazáření

 

Všichni víme, jak příznivě na nás působí sluneční svit a slunce vůbec. Bez slunce by neexistoval život na Zemi. Infrasauna pracuje na stejném principu, tzn. vyzařuje infračervené paprsky, jenž pronikají pokožkou až do buněk v podkoží, kde jsou velmi efektivně absorbovány.
Tkáň se tak prohřívá a zvyšuje se krevní oběh, naopak se snižuje hladina kyseliny mléčné, která se akumuluje ve svalech a způsobuje bolest při náročné svalové aktivitě. Také je stimulována produkce tzv. hormonů štěstí – endorfinů. A především pronikají do buněk, které detoxikují, zlepšuje se lymfatický a krevní oběh.
Je tedy zřejmé, že infrasauny mají na lidský organismus velmi blahodárné účinky. Vždyť infračervenou terapii (terapii teplem) znali již před třemitisíci lety ve staré Číně, kdy přikládali dlaně na tělo.

 

stimulují krevní oběh,

účinná relaxace a regenerace organismu,

snižují svalové napětí, 

snižují ztuhlost končetin, kloubů a zad.

 

Zbavte tělo toxinů

 

Jak je patrné z předchozích řádků, infrasauna slouží kezlepšení funkce organismu a napomáhá odbourávat nežádoucí látky z těla. Infrasauny zvyšují prokrvení a rychlost metabolismu, dále odbourávají toxické látky, urychlují rekonvalescenci po těžké fyzické námaze, eliminují dopady chronického stresu na organismus a mají pozitivní vliv na pokožku. Navíc vědecké studie ukazují, že pot vyprodukovaný teplem infrasauny obsahuje  5- 6x více toxinů tuku a nečistot než obyčejný pot. Pravidelným saunováním setak můžete zbavit škodlivých látek jako jsou např. metabolický odpad, toxiny,tuk, cholesterol, těžké kovy, alkohol, nikotin atd. Zatímco jeden litr potuvyprodukovaný saunováním v klasické sauně obsahuje přibližně 95 – 97% vody, upotu z infrasauny je to jen 80 – 85% a zbylých 15 - 20% tvoří převážně nežádoucí látky jako toxiny vázané na tuk, sodík, těžké kovy, čpavek acholesterol.

 

 

Infrasauna pro ženy

 

Snad není na světěženy (anebo jich je velmi málo), která by nechtěla být krásná. Svůj hezký vzhled denně brousí před zrcadlem, navštěvuje různé salóny krásy, sportuje. Coby pro svůj vzhled a zároveň i pro své zdraví mohly udělat dále? Příjemné chvíle mohou například strávit u nás v infrasauně.

Saunování bylo oblíbené již v dávných dobách. Dnešní moderní doba ale vedle saun přináší i infrasauny. Jak nejvýstižněji výhody infrasauny shrnout? Saunování v infrasauně je mnohem příjemnější a zdravější než saunování vklasické sauně. Vše probíhá při teplotách od 45°C do 60°C. Infračervené zářeníse navíc dostává hluboko do našich tkání a dochází tak ke komplexnímu prohřátí našeho organismu.

Ženy asi nejvíce zaujmou redukční účinky infrasauny. Ano, přesně tak. Saunování může pomoci při shazování nadbytečných kil. Pronikáním tepla do našeho organismu se zrychluje metabolismus a s tím se pojí i rychlejší spalování kalorií. Během jednoho takového půlhodinového posezení můžete spálit v průměru 300 kalorií. Pro porovnání uveďme, že stejné množství kalorií spálíte během půlhodiny běhu. Pro mnoho žen bude jistě příjemnější strávit půl hodiny relaxací v infrasauně, než těžko svá kila shazovat během náročného tréninku. Tím to ale ne končí. Mnoho žen dnes trápí tzv. pomerančová kůže. Díky teplu dostávajícímu se nám pod kůži dochází ke zkapalňování podkožního tuku a tím ničí onu obávanou celulitidu.

Řeč by měla být také o zdravotních účincích infrasauny. V první řadě je to způsob detoxikace těla. V dnešní moderní době se do našeho těla dostává mnoho nejrůznějších toxinů. Zbavit se jich můžeme v infrasauně, kde jsou společně spotem odplavovány z našeho těla pryč. Příznivé výsledky stejně tak infračervená terapie přináší při léčení kvasinkových onemocnění či při obtížích spojených srůznými druhy ekzémů.

Na závěr uveďme, že půlhodinka v infrasauně představuje úžasnou relaxaci ponáročném dni stráveném v práci a stejně tak dokáže ranní saunování nabít energií na celý den.
Infrasauna přináší užitek jak v oblasti krásy, tak zdraví. Její návštěva se rozhodně vyplatí každé ženě.

 

Zdravotní účinky

 

Infrasauny mají na lidské tělo pozitivní účinky, které by měl každý vyzkoušet. V infrasauně jsou umístěna infračervená topidla, která vyzařují infračervené zařízení. Paprsky tohoto záření prostupují lidskou pokožkou hlouběji do tkání, které přímo zevnitř prohřívají a tím přispívají k relaxaci a uvolnění celého těla. V infrasauně se teplota pohybuje kolem 60°C, což absolutně vyhovuje pobytu trvajícímu kolem 30 minut, kdy člověk vypotí až třikrát více potu, než za jeden saunovací cyklus v klasické finské sauně. Tělo se tak zbaví toxinů, které organismus zatěžují a zanášejí.

 

Posílení imunity, detoxikace organismu

Při pravidelném užívání infrasauny lze celkem jednoduše zvýšit obranyschopnost imunitního systému. Lidské tělo dokáže efektivně bojovat pouze s omezeným počtem neduhů najednou, jako jsou nemoci, léčení úrazů, poúrazových stavů a k této léčbě nezměrně přispívá i lidská psychika. Infrasauna uvolňuje napětí, navíc napomáhá uvolnění ztuhlých svalů a kloubů, tělu se tak uleví a může se pak soustředit na zotavování se a posílení imunity. Čím více nám tedy infrasauna napomůže se takových důsledků našich problémů zbavit, tím více zdrojů může naše tělo soustředit na regeneraci a posilování organismu.

Díky účinkům infračerveného záření na lidský organismus setělo v průběhu terapie potí. Během jedné terapie lze vypotit i půl litru potu. Tímto způsobem se tělo zbavuje i toxických látek, které se v něm podlouhou dobu ukládají. V infrasauně dochází k intenzivnímu pocení, připravidelném užívání infrasaun, lze dosáhnout významné detoxikace organismu.V minulosti byla tato terapie používána i na drogově závislé, ze kterých měla dostat i zbytky psychotropních látek a pomoci jim tak od jejich závislosti.

 

Vliv na krevní oběh a srdce

Infračervené záření má také příznivý vliv na krevní oběh. Infračervené záření proniká až 4 cm hluboko do těla, díky tomu mohou paprsky tohoto záření tepelně působit na svaly a vnitřní orgány. Cévy v těchto orgánech se tepelným působením rozšíří a krev tak může lépe cirkulovat. Navíc takto uměle vyvolaná „horečka“ zpomaluje růst bakterií a virů, tím pádem zamezuje rozšíření nemoci v lidském těle. Tento tepelný účinek také napomáhá tvorbě bílých krvinek, které bojují s viry a bakteriemi, tělu se tak zvyšuje schopnost bránit se atakům nemocí. U infračerveného záření bylo prokázáno, že nemá žádné negativní účinky na zatěžování srdce. Při klinické studii vlivu infračervených paprsků na pacienty s nejtěžší formou městnavého srdečního selhání bylo prokázáno, že tato terapie je pro tyto pacienty bezpečná a naopak pomáhá posilovat srdce tím, že se při ohřátí organismu srdce snaží ochladit, což provádí zvýšením tepové frekvence. Toto zvýšení má na srdce posilující efekt, který zlepšuje fyzickou kondici.

 

Pomoc při bolestech

V tomto oboru již bylo provedeno mnoho odborných výzkumů a klinických studií a všechny potvrzují, že infračervená terapie účinně působí při odstraňování bolestí. Pozitivní účinky této terapie byly zaznamenány při léčbě artrózy, revmatické artritidy a ostatních bolestivých onemocnění pohybového ústrojí. Infračervené záření  bylo v poslední době také úspěšně použito pro zmírnění vedlejších účinků chemoterapie a ozařování. Díky infračervené terapii je také možné pomoci od bolesti pacientům po transplantaci kostní dřeně a transplantaci kmenových buněk. Kromě odstraňování bolestí má infračervené záření pozitivní vliv i na pružnost tkání. Pomáhá svalstvu relaxovat, rozsah pohybu a ohebnost se zvyšuje. To vše se děje při 54°C, kdy tkáně (po následném protažení) jsou elasticky prodloužené, tento efekt má trvání i dlouho po protažení. Stejné výsledky byly zaznamenány i u vazů, šlach,ale i u kloubních pouzder.

 

 

Není třeba čekat.

 

Před vstupem do infrasauny je dobré ji pustit na plný výkona v tomto režimu nechat 2-3 minuty. Teprve pak vstoupíme dovnitř. Jak se bude infrasauna postupně zahřívat, bude se zvyšovat i teplota našeho těla až doúplného pocení. Není tedy třeba čekat, až se kabina zcela prohřeje, v tom jejedna z hlavních výhod infrasaun oproti klasickým saunám finského typu.

 

Princip infračerveného záření 

Podstata infračerveného záření spočívá v důkladném prohřívání tkání do hloubky 4-5 cm. Tím se vyvolává pocení již při nízkých teplotách. Tuto vlastnost ocení hlavně osoby, kterým vysoké teploty nevyhovují. Infrasaunování je možné absolvovat již při teplotách kolem 40 stupňů Celsia, aniž by se snížily léčebné účinky terapie. To umožňuje používání infrasauny téměř každému bez rozdílu věku. V infrasauně bychom měli pobývat vsedě, s infračervenými zářiči nasměrovanými do oblasti zad.

 

Infrasauna a masírování 

Při infrasaunování je vhodné se neustále masírovat a otírat.Tím se zvyšuje pocení a tedy vyplavování škodlivin z těla. Při masírování sesoučasně odstraňují odumřelé buňky pokožky, tzv. peeling. Díky tomu je pokožka vláčná a dobře prokrvená. Pro masírování v průběhu saunování je ideální masážnírukavice, masážítka, masážní podložka pod nohy či masážní prsten. Dobře poslouží i kvalitní ručník.

 

Relaxace po skončení saunování 

Po skončení infrasaunování se doporučuje počkat zhruba 10-15minut. Tento čas tělo využije k pozvolnému doběhnutí léčebné terapie a zároveň se tzv. dopotí. Teprve potom se osprchujeme vlažnou vodou bez použití mýdla, šampónu či jiných mycích přípravků.

Pravidelnost saunování

Terapie by měla se měla provádět každý druhý den po dobu 45minut. Jednodenní přestávky mezi terapiemi tělu postačí k regeneraci a přípravě na další infrasaunování.

Působení infrasauny na spalování kalorií

 

 

Navštěvování infrasauny patří patrně k nejpohodlnějším způsobům, jak zůstat fit a ještě shodit nadbytečná kila. Při pravidelném infrasaunování je možné spálit 600 -800 kalorií. Infračervené paprsky pronikají do tkáně a zahřívají vrstvy podkožního tuku na dostatečnou teplotu. Podkožní tuk tak může být uvolňován z těla společně s potem. 

  

 

Jaké má infrasauna účinky

Řada studií dokazuje, že tepelná terapie pozitivně působí na bolestivé stavy. Infračervené paprsky zároveň odstraňují bolest a pomáhají při hojení. Zvyšování tělesné teploty působí jako lék - simuluje horečku, tím aktivuje a posiluje imunitní systém, zvýší se počet bílých krvinek aobranyschopnost organismu. Pocení v infrasauně umožňuje tělu přirozený způsob detoxikace. Pocením se vylučují toxiny a tělo může obnovit přirozenou rovnováhu. Jeden litr potu vyprodukovaný saunováním v klasické sauně obsahujecca 3 % toxinů, u infrasauny to může být až 20 %. Při pravidelném infrasaunování je možné spálit 600 - 800 kalorií. Tomuto procesu napomáhá hluboké pronikání infračervených paprsků, které zahřívají vrstvy podkožního tuku. Díky tomu může být z těla uvolňován společně s potem. S tím souvisí i čištění kůže, která se otevřenými póry zbaví nečistot. Stimulace krevního oběhu redukuje celulitidu. Ačkoliv infrasauna sama o sobě není zázračným samospasným řešením problému, je velmi účinným způsobem podpory jakékoliv proticelulitidové terapie. Infrasauny mají pozitivní vliv na kožní onemocnění jako jsou ekzémy, lupénka či kvasinkové infekce. Infračervené záření zrychluje krevní oběh a tak umožňuje přepravit mnohem větší množství výživných látek nezbytných k regeneraci a samoléčbě kůže. Lékařské výzkumy prokázaly, že používání infrasauny způsobuje efekt “posilování srdce”. Tělo se snaží snížit svoji teplotu zvýšením frekvence srdečních stahů. Zvýšená tepová frekvence má posilující efekt kardiovaskulárního systému srovnatelný s náročnějším tělesným pohybem.

 

Infrasaunování je skvělý způsob jak hodit za hlavu starosti všedního dne, příjemně si odpočinout a nabrat nové síly. Infračervená terapie stimuluje produkci endorfinů.

 

V infrasauně je potřeba si na určité činnosti dávat pozor,  protože i přes širokou škálu osobs různými onemocněními, pro které je infrasauna vhodná, jsou specifická onemocnění, kdy není vhodné infrasaunu využívat.



A nyní přijde na řadu shrnutí a opakování


Jak nám prospívá infračervené záření
Protože infračervené paprsky pronikají do těla do hloubky 2,5-3,75 cm během konverse, dochází zde k efektu hlubokého prohřátí svalové tkáně a vnitřních orgánů, a to bez velkého zatížení vašeho srdce. Naše tělo reaguje na vzrůstjící teplo přirozeným procesem ochlazování - a to je pocení. Během procesu pocení se z vašeho těla odplaví kyselé a odpadové zbytkové látky jako jsou toxiny, sodík, alkohol, nikotin, cholesterol a potencionálně karcinogenní těžké kovy jsou odplaveny z těla (obzvláště zinek, olovo, nikl, kadmium atd.)
Také se otevřou póry kůže a jimi dojde k vyloučení odpadových látek. Z pokožky se odloučí staré buňky, zanechávající ji zářivou a bezchybně čistou, s vylepšeným tonusem, elasticitou, texturou a barvou.
Hluboce pronikající teplo stimuluje srdeční činnost, čímž dochází k většímu přísunu krve do tělesných buněk a zvýší se cirkulace krve v těle, což může odstranit řadu zdravotních komplikací.
Odstraňení toxinů z těla
Vědecké výzkumy ukazují, že infračervené záření vyvolává pocení, při kterém se vyloučí 5-6 krát více toxinů, tuku a nečistot z těla, než při běžném pocení. Relaxace v Physotermu a potěšení z jeho bezkonkurenčních schopností eliminace vtěle nashromážděných toxinů. (metabolické odpadní látky, ekologické odpady, městské znečištění, tuk, cholesterol, těžké kovy, alkohol, nikotin.

Krásná mladistvá pokožka
Hloubkové působení infračervené sauny a její infračervené světlo pomáhá rozvíjet a udržovat dobrou kondici cévní sítě těla. Toto zvyšuje cirkulaci krve, obzvláště na povrchu vaší pokožky. Vlivem úžasného čistícího efektu infračerveného světla, zaznamenáte významné zlepšení textury vaší kůže, pleti a jejího tonusu. Pomocí naší infrasauny také docílíte odstranění hrubosti pokožky, dojde ke zmírnění jizev, či dokonce eliminace poškození, způsobená UVzářením, přičemž vaše kůže zůstane dětsky hladká a jemná. Připravte se zazářit!
Pomoc při redukci tělesné hmotnosti
Naše tělo vynakládá energii při produkci potu (1g potu vyžaduje 0,586 kcal), což znamená, že vaše tělo může bezpečně spálit až 800 kcal během jednoho sezen ív sauně. Přičemž se vaše tělo zapotí jako při 10-15 km běhu. Zatímco tato ztráta může být dorovnána doplněním tekutin, spálené kalorie však ne. Působeníin fračerveného světla může způsobit zrychlení metabolického systému, což znamená, že budete spalovat kalorie ve zvýšeném poměru i po několika hodinách po pobytu v sauně. Při 42 °C se tělesný tuk stane rozpustný ve vodě a může tak být eliminován prostřednictvím pocení.
Přirozené odstranění bolesti
Majitelé infrasauny mohou znovu a opět zažívat její úžasné schopnosti při redukci a dokonce úplném odstranění bolesti, související s různými druhy svalových a kloubních problémů, způsobených špatným držením těla při sezení, přepracováním, přes různá chronická onemocnění jako je osteoporosa a revmatická artritida a fibromyalgie. Naše infrasauna  vám zajistí bezpečné a přirozené odstranění bolesti bez použití medikamentů!
Uvolnění stresu a relaxace
Stres a napětí se rozpustí v zklidňujícím teple a pohodlí vaší infrasauny. Vaše smysly budou vnímat péči smyslných vůní, uklidňující barevnou terapii a jemnou hudbu, pokud budete chtít. Infračervená terapie se ukázala jako podpůrná protělesnou hormonální rovnováhu prostřednictvím svého vlivu na autonomní nervový systém. Přičemž také dochází k redukci vlivu stresu na vaši tělesnou schránku.Tímto infračervená terapie dosahuje návratu rovnováhy do vašeho těla i mysli.
Zlepšení krevního oběhu
Jak se vaše tělo v infrasuaně prohřívá, celý kardiovaskulární systém se rozšíří, zvýší se průtok krve směrem k povrchu kůže, čímž se tělo vyrovnává s extrémním teplem. Což znamená, že vaše srdce intenzivněji pumpuje krev do krevního řečiště, a oběhový systém pracuje jako při velkém sportovním zatížení. Rytmus srdce, jeho výkon a funkce metabolického systému se zvýší, zatímco diastolický krevní tlak se sníží v rámci zlepšení fungování celého kardiovaskulárního systému. Studie prokazují snížení krevního tlaku upacientů s hypertenzí do 24 hodin po pobytu v infrasauně.
Urychlení hojení zranění
Při bolestech zad po hraní golfu, unavených nohou po náročné cyklistice, natažených šlachách či bolestech svalů po hraní fotbalu. Infrasauna nabízí vysoce efektivní podporu při regeneračním procesu v těle, tato skutečnost byla potvrzena během desítek let používání infrasauny ve sportovním lékařství

Zlepšení nálady a potlačení deprese
Celé spektrum slunečního záření se ukázalo mít velmi pozitivní vliv při odstraňování podzimních depresí. Sálavé teplo infraohřívače, uklidňující barvy,zvuky a vůně z Physiotermu. Ačkoliv efekt ve mnohem výraznější, jednotlivé terapie spolupracují na uvedení vašeho těla i mysli do rovnováhy. Čas strávení v infrasauně vám přinese úlevu od studených, vlhkých a tmavých zimních nocí, zatímco tropické pláže jsou v nedohlednu.

Zlepšení funkce buněk a nárůst produkce ATP
Vědecký výzkum prokazuje, že infračervené světlo pomáhá buňkám těla optimálněji fungovat, přičemž k největšímu užitku dochází při snadnější absorpci výživných látek a efektivnějšímu odstraňování toxických látek z těla a zvýšení produkce ATP – zdroje buněčné energie. Zdravé buňky vytváří zdravé tělo!

Hluboké sálavé infračervené teplo zvyšuje vaši tělesnou teplotu, vyvolávající přitom umělou horečku. Jak tělo bojuje s touto horečkou imunitní systém je stimulován a posilován. V kombinaci s odplavením toxinů a odpadních látek z těla prostřednictvím tohoto sálavého tepla, může dojít k posílení vašeho zdraví a ke zvýšení odolnosti proti virovým onemocněním.
Nízká příjemná teplota a dosažení požadovaného efektu do 30min
Do 30 minut během pobytu v infrasauně pocítíte uvolňující oživení, revitalizaci a znovunabytí rovnováhy vašeho těla. Přičemž dojde ke spálení spousty kalorií vrámci příjemného tepla 32-38 °C. Tato nízká teplota zajišťuje, že se nebudete cítit nepohodlně a spolu s bezpečnými prosklenými dveřmi nehrozí riziko klaustrofobie.
Infračervený intensivní zářič
Infračervené krátké vlny zajišt´ují komfortní teplo, a to ihned po zapnutí infraohřívače. Není to vzduch, který je ohříván, nýbrž specifická oblast,kterou je potřeba zahřát.

 

Navštivte naši infrasaunu. Cílem infrasaun i saun je prohřátí lidského organismu s efektem prokrvení jednotlivých partií těla a stimulovat pocení, při kterém se spolu s kapkami potu z naší tělesné schránky vyplavují toxické látky, těžké kovy, karcinogeny, nikotin a mnoho dalších škodlivin. Intenzivní prokrvení všech orgánů a pohybového aparátu zase zlepšuje látkovou výměnu v těle, v důsledku čehož dochází k důkladné očistě a obnově organismu, ustupuje únava, zvyšuje se fyzická a intelektuální výkonnost a také odolnost proti nemocem.

 

Infračervené paprsky jsou bezpečné. Jsou velmi důležité téměř pro každou součást života na naší planetě. Tato technologie je natolik bezpečná, že se používá již po řadu let na porodních sálech nemocnic v inkubátorech.

Při použití infrasauny je dýchán chladný vzduch, ale přitom cítíte teplo.

Pokud si nepřejete zpotit se, mohou být dveře otevřeny.

Doba pobytu v infrasauně je závislá od Vašich pocitů, běžně se doporučuje cca 30 – 45 min při teplotách 50 – 60 °C.

Použití infrasauny je vhodné při prevenci, léčbě a rehabilitaci.

Infrasaunu mohou používat při nižší teplotě i lidé se zdravotními problémy, jako jsou kardiaci nebo astmatici.

Napomáhá při léčbě revmatismu, artritidě, akné, insomnie, onemocnění uší, bolesti v krku, ekzémů.

Zlepšuje prokrvení kůže, tím dochází ke zlepšení vzhledu.

Čistí kůži do hloubky, odstraňuje z ní nečistoty a odumřelé kožní buňky, čímž ji zanechává měkkou a hebkou.

Zlepšuje elasticitu a napětí kůže.

Pomáhá hojit otevřené rány, zmenšuje jizvy.

Prohřívá tkáň do hloubky, tím pomáhá k odstranění celulitidy.

Používání infračervené kabiny urychluje jakýkoli program proti celulitidě.

 

A když si přijdete jen užít chvíli klidu a soukromí, aniž zapnete infrakabinu, absolvujete stejně dobrou léčebnou terapii, jako pobyt v infrakabině.

 

Přejeme Vám příjemný pobyt.

InfraSauna Privat

Sladkovského 35a, 326 00 Plzeň

saunaprivat@seznam.cz

+420 777 667 637

www.saunaprivat.cz

 

 

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK